به طور كلي مهندسي معكوس را ، از نو طراحي كردن يك سيستم پيش ساخته با در نظر گرفتن تمام قابليت هاي دستگاه مي نامند. به نحوي كه با طي كردن مراحل خاصي در زمينه استخراج ويژگي هاي يك دستگاه نمونه اي مشابه از آن دستگاه توليد شود.شركت اپكس (Apex Technology) با بهره مندي از تجربه و مهارت در زمينه مهندسي معكوس، توانايي طراحي مجدد دستگاه ها و سيستم هاي موجود را بنا به درخواست مخاطبان خود داشته و همچنين با اضافه كردن خدمتي جديد اين انتخاب را به مخاطبان خود داده تا بتوانند در مراحل طراحي ، در صورت نياز، قابليت ها و كارايي سيستم را افزايش دهند.لازم به ذكر است كه مهندسي معكوس (Reverse Engineering) تنها مختص كل يك سيستم نبوده بلكه در مواقعي كه بخشي از يك دستگاه معيوب شده و يا امكان تهيه آن قسمت نباشد، شيوه مهندسي معكوس (Reverse Engineering) كمك شاياني در زمينه حل مشكل مي نمايد. براي آشنايي بيشتر با پروسه مهندسي معكوس (Reverse Engineering) شرح مختصري از مراحل اين روش را در قسمت زير بررسي مي نماييم.
مرحله اول : (Performance Analyzing) اولين گام در طراحي مجدد يك دستگاه بررسي دقيق عملکرد آن و تحليل قابليت ها و امكانات سيستم مورد نظر مي باشد به اين هدف كه در مراحل بعد و همچنين پايان كار تمامي امكانات و قابليت هاي سيستم مورد نظر در طراحي گنجانده شود.
مرحله دوم : (Disassembling) در اين مرحله تمامي اجزاي یک دستگاه به منظور جدا سازي و تفكيك، با دقت كامل و با بهره گیری از دانش فنی افراد متخصص باز شده و سخت افزار دستگاه براي مراحل بعدي آماده مي شود.لازم به ذكر است كه مرحله دوم و سوم ارتباط نزديكي با يكديگر داشته و از مهمترين و حساس ترين مراحل پروژه مي باشند چرا كه احتمال آسيب رسيدن به دستگاه نمونه، بالا بوده و براي اين قسمت از كار بايد از متخصصان مختلف در زمينه هاي الكترونيك و مكانيك و… استفاده نمود.
مرحله سوم : (Process Saving) مرحله سوم به صورت موازي با مرحله دوم اجرا مي شود. زيرا در سيستم هاي پيچيده، مراحل مختلف به علت گستردگي كار و به منظور رسيدن به بطن سيستم ، بايد ثبت و ضبط گردند تا بازگرداندن سيستم به حالت اوليه را تضمين کرده و در راه اندازي مجدد دستگاه نقش به سزايي را ايفا نمایند.
مرحله چهارم : (Separating Hardware and Software) تمام سيستم هاي الكترونيكي ديجيتالي (به جز تعداد محدودي از سيستم های آنالوگ) داراي دو بخش نرم افزار و سخت افزار مي باشند. بنابر اين پس از جدا سازي و تفكيك اجزا بايد سخت افزار هايي كه داراي برنامه (Program) هستند را جدا كرده و براي مرحله بعد آماده سازيم. همچنين در صورت وجود دسترسي به نرم افزار بايد آنها را ذخيره و دسته بندي كرد. شايان ذكر است كه تمام سيستم هايي كه داراي بخش هاي حافظه ، پردازنده يا كنترلر مي باشند قطعاٌ در مرحله چهارم بايد به جداسازي نرم افزار و سخت افزار آنها پرداخته شود.
مرحله پنجم : (Schematic Extracting) در اين قسمت اولين گام در زمينه طراحي آغاز شده كه با انجام فرآيند هاي خاصي كه از حوصله اين نوشتار خارج مي باشد طراحي شماتيك قسمت هاي الكترونيكي (Schematic PCB Designing) و همچنين طراحي شماتيك قسمت هاي مكانيكي (Mechanical Layer Schematic Designing) انجام مي گيرد.
مرحله ششم : (PCB Redesigning) طراحي مجدد برد مدار چاپي (PCB) در اين مرحله در صورت نياز و برحسب احتياج مشتری صورت گرفته و اين امكان را فراهم می آورد که قابليت هاي جديدي براي سيستم در نظر گرفته شود.
مرحله هفتم : (Software Decoding and Regenerating) براي طراحي نرم افزار سيستم جديد نياز است كه نرم افزار قبلي را تجزيه و تحليل كرده و عمليات دي كد (Decode) كردن را بر روي آن پياره سازي كنيم و در پايان اين مرحله برنامه جديد را از نو پياده سازي نماييم. نكته حائز اهميت در اين قسمت آن است كه در حين پياده سازي مجدد اين امكان وجود دارد كه بر حسب نياز مخاطب امكانات جديد نرم افزاري و يا بهبود نقاط ضعف قبلي صورت پذيرد. در پايان اين مرحله نرم افزار بر روي سخت افزار تهيه شده پروگرم (Program) شده و تست ها و عيب يابي هاي (Final Debugging) نهايي در هنگام اجرا صورت مي گيرد.
مرحله هشتم : (Prototype Manufacturing) در مرحله نهايي پس از عبور از تنظيمات كيفي به توليد مدل نمونه مي پردازيم.به اين معني كه يك مدل نمونه با توجه به قابليت هاي از پيش تعیين شده توليد مي گردد كه مطمئناً سازگار با تمامي معيار هاي تعيین شده توسط تيم طراحي مي باشد.